Ühe Viljandimaa pere lugu


Meie suurperes on 11 liiget: ema, isa ja 9 last.
Pere vanim laps on 20-aastane tütar. Sel kevadel lõpetab ta Tartu Kutsehariduskeskuse sekretäritöö erialal. Ta on hästi aktiivne ja õpihimuline. Vabariiklikul kutsevõistlusel ,,Tippsekretär 2012,“ võitis ta teise koha. Neiu on kodus ainult nädalavahetustel. Ta armastab väga oma väiksemaid õdesid-vendi.        
Järgmine laps on 19-aastane tütar. Tema õppis aasta Tartu Kutsehariduskeskuses, aga ühiselamu elu ei sobinud talle ja nüüdseks õpib ta Viljandi Maagümnaasiumis 11. klassis koos oma noorema õega, kes on 18-aastane ja väga tubli õppija. Noorem õde on väga sihikindel ja tema suureks hobiks on taipoks.
Pere vanim poeg on 16-aastane ja ta õpib Järvamaa Kutsehariduskeskuses esimesel kursusel autotehnikuks. Tema käib kodus nädalavahetustel ja aitab isa majapidamistöödes. Teda huvitab arvuti, auto ja masinavärk.
Järgmine tütar on 13-aastane. Tema õpib Saarepeedi Kooli 6. klassis. Ta on tubli sporditüdruk ning talle meeldib väga joosta ja suusatada. Tal on palju medaleid erinevatelt maakonna jooksuvõistlustelt. 
Veel õpib Saarepeedi Koolis 4. klassis poeg 10-aastane poeg. Temale meeldib isaga  koos talus kaasas käia. Talle meeldivad ka loomad ja traktorid ja kunagi saab temast kindlasti tubli põllumees.                                                                               
Sel sügisel läheb kooli tütar, kes saab suvel 7-aastaseks. Praegu käib ta veel Saarepeedi Lasteaias. Tema on lõbus ja abivalmis tüdruk. Talle meeldib joonistada, lugeda ja nukkudega mängida.                                                            
Pere noorim poeg on 5-aastane. Ta käis jõuludeni Saarepeedi Lasteaias, aga kui perre sündis jõulude ajal pesamuna tütar, kes on praegu 4,5-kuune, jäi poiss koju emmele abiks.                       
Mina olen pereema. Olen 38-aastane. Minu ülesandeks on see, et lastel oleks toit laual, riided seljas ja lastel oleks huvi õppida.
Pereisa on on 56-aastane ja töötab naabertalus taluabilisena. Ta on meil väga tubli ehitusmees, sest tema on ka see, kes oma kodutalus tasapisi remonti teeb. Kredexi abiga saime talul katuse vahetatud, maja sisetööd tehtud ja välisvooderdus on veel pooleli.                                                                                             
Meie suurpere on lihtne maal elav pere, kes proovib ise hakkama saada. Me hoiame ja hoolime üksteisest. Meie pere rikkus on lasterikkus.                       

Pere elab Viljandimaal, Saarepeedi vallas, Välgita külas